La Conţeşti, s-a consumat săptămâna aceasta un eveniment memorabil. Un spectacol al toamnei, dar şi o sărbătoare-omagiu, dedicată Zilei Mondiale a Femeii din Mediul Rural şi dr. Mioara Mincu, fiică a comunei, om deosebit, plecat prea devreme la cele veşnice, dar care, prin Fundaţia ce-i poartă numele, a contribuie încă la dezvoltarea socio-culturală a comunităţii rurale din Conţeşti.

Ziua Mondială a Femeii din Mediul Rural a fost anul acesta organizată de Fundaţia Umanistă dr. Mioara Mincu şi Primăria Conţeşti, reprezentată de primarul Marian Alexandru. Deschiderea oficială s-a consumat la Şcoala cu clasele I-VIII din Conţeşti. A urmat apoi inaugurarea Centrului Cultural dr. Mioara Mincu, instituţie ce cuprinde: bibliotecă, biblionet, sală specială pentru cursuri, expoziţii, etc. Ziua Mondială a Femeii din Mediul Rural a fost hotărâtă la Congresul Mondial al Femeilor de la Beijing, din 1995, când a fost prezentă şi dr. Mioara Mincu, care a îmbrăţişat ideea şi a pus-o în practică la Conţeşti. Ba, mai mult decât atât, Mioara Mincu a înfiinţat Asociaţia Femeilor din Mediul Rural.

Participanţii la sărbătoarea de la Conţeşti, avându-i ca ghizi autorităţile locale şi membrii Fundaţiei Umaniste dr. Mioara Mincu, au vizitat Sanatoriul de Odihnă, Tratament şi Recuperare, noul sediu al Primăriei şi Brutăria „Vatra Românescă”. Grupul de invitaţi, împreună cu Elena Slăniceanu, mama dr. Mioara Mincu, au mers apoi la cimitirul din comună şi au aprins câte o lumânare la mormântul dr. Mioara Mincu.

Alături de primarul Marian Alexandru s-au aflat senatorul Valentin Calcan şi primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu. Invitat de onoare, artistul Gheorghe Turda.

SURSA:http://www.incomod-media.net/sarbatoare-unica-la-Contesti.html

__________________________

Acest articol a fost publicat si pe:

Ziarul Dambovita

Totpal.ro