Stiri

Doamna dr. MIOARA MINCU, fondatoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, care ne-a învățat ce înseamnă valoarea unui zâmbet, ar fi sărbătorit pe 10 februarie vârsta de 88 de ani. Din lumea îngerilor, continuă să ne vegheze, să ne inspire cu puterea exemplului domniei sale de om cu har și dăruire față de semeni.

Echipa Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, a Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” și a Fundaţiei Umaniste „Dr. Mioara Mincu”, care îi poartă numele în semn de prețuire, continuă să ducă mai departe la împlinire ţelurile pe care ni le-a lăsat moştenire pentru viitor, sub coordonarea domnului prof. univ. dr. Alexandru Ioan MINCU, director general, Preşedinte al Consiliului de Administrație.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, prima instituţie de învăţământ sanitar privat, este o școală recunoscută pe plan internațional, care formează generații de asistenți medicali pentru sănătatea Europei și promovează excelența în educație. În același timp, prin parteneriatul cu Şcoala Gimnazială din Conţeşti, care din anul 2011 poartă numele Doamnei Dr. Mioara Mincu, se construiesc noi legături pentru dezvoltarea educaţiei în lumea satului. În toamna anului trecut, un vis mai vechi a devenit realitate și Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” și-a deschis pentru prima dată porțile.

 Să fim generoși cu ceilalți, să facem bine, să fim dedicați și să ne iubim profesia – sunt doar câteva din îndemnurile pe care Doamna dr. Mioara Mincu ni le-a lăsat și pe care ni le-a transmis mai ales prin faptele domniei sale. Și să nu uităm niciodată să zâmbim! Deoarece „unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dăruiască un zâmbet. Dăruiţi-le voi unul, pentru că nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui”.

Emanuel Dragomirescu, elev în anul II A, calificarea BFKT, ne-a transmis gândurile sale, în această zi specială, în semn de respect și recunoștință pentru Doamna nursingului, Doamna dr. Mioara Mincu, dar și pentru profesorii care îl ghidează pe drumul profesiei de asistent medical.