Membrii Fundaţiei Umaniste dr. Mioara Mincu au oferit copiilor Şcolii generale din Conţeşti ghiozdane cu cărţi şi rechizite.
Ziua de 9 Februarie a început mai devreme decât celelalte zile ale săptămânii. La 9.30 eram deja în Conţeşti. Razele luminoase ale soarelui au înmuiat pentru prima oară după multe zile frigul uscat şi aspru al iernii şi ceva din strălucirea lor a ajuns şi-n privirile noastre. Asta şi pentru că în acea zi de miercuri am sărbătorit împreună cu profesorii şi elevii şcolii comunei dâmboviţene împlinirea a 2 ani de activitate a Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu. Doi ani în care, prin fiecare din acţiunile sale, Fundaţia a transmis mesajul său de educator pentru sănătate al societăţii româneşti, continuând lupta pe care Doamna Doctor Mioara Mincu a dus-o de-a lungul întregii sale vieţi nu doar în saloanele spitalului ci şi pe tărâmul şcolii, al artelor sau meşteşugurilor, al tradiţiilor satului, de care nu s-a îndepărtat niciodată.
De aceea sărbătorim îndeplinind misiunea pentru o Educaţie pentru Sănătate chiar în satul Conţeşti, acolo unde s-a născut şi a copilărit doamna dr. Mincu, şi fiecare dintre cei 180 de copiii ai şcolii, de la clasa I până la a VIII-a, împreună cu cei mici de grădiniţă, au primit câte un ghiozdan personalizat, cu rechizite, cărţi şi câteva dulciuri. Ghiozdan cu care să vină la şcoală, să înveţe, pentru ca mai târziu să poată face alegeri corecte în viaţă.
“Fundaţia Mincu îşi serbează ziua în 10 Februarie şi ne-am gândit să le pregătim copiilor din Conţeşti o surpriză, cu o zi mai devreme. Noi credem că educaţia pentru sănătate trebuie să înceapă de acum, din perioada copilăriei, de aceea am venit, pentru a le transmite mesajul nostru şi a-i asigura că vom fi alături de ei până vor creşte mari. Cea mai bună investiţie a unui popor este aceea în copiii lui, de aceea noi ne-am hotărât să-i susţinem pe copiii din Conţeşti de când încep să vină la grădiniţă şi până se pregătesc să ajungă pe băncile unor şcoli mai înalte. De fapt, noi nu facem decât să continuăm iniţiativele doamnei doctor Mioara Mincu, care în mod constant a sprijinit şcoala comunei natale”, a declarat doamna Anca Cercel-Duca, vicepreşedinte al Fundaţiei.
Începând din acest an, Şcoala din Conţeşti poartă numele Doamnei Dr. Mioara Mincu, în semn de recunoaştere a eforturilor pe care domnia sa le-a făcut pentru multe din generaţiile de elevii. Primele calculatoare din şcoală domnia sa le-a donat şi profesorii şcolii nu au uitat nici azi bucuria acelui moment.
“Atât sprijinul material dar şi activităţile desfăşurate la noi în şcoală pentru creşterea nivelului de formare al dascălilor noştri precum şi acţiunile culturale şi sportive în care au fost implicaţi copiii sunt lucruri minunate pentru care mulţumim Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu şi ne dorim din tot sufletul ca acestă frumoasă colaborare să continue. Este foarte important să facem efortul de a le oferi şi copiilor din mediul rural deschiderea spre o educaţie corectă şi completă, bazată pe valori autentice”, a afirmat în cadrul întâlnirii directorul şcolii din Conţeşti, profesor Nicolae Chiţu.
Mai adaugăm că educaţia pentru o viaţă sănătoasă nu ţine numai de ceea ce copii învaţă la şcoală ci şi de obiceiurile de viaţă pe care noi adulţii îi ajutăm să şi le formeze. Lumea satului le oferă posibilitatea de a se bucura de o hrană naturală, de aerul nepoluat şi un mediu mai puţin stresant decât la oraş şi nu în ultimul rând de o legătură mai strânsă cu natura, cu divinitatea. Dacă până nu demult aceste valori erau transmise în mod firesc din generaţie în generaţie prin obiceiuri şi tradiţii, astăzi, ele trebuie puse în lumină pentru a fi întâi conştientizate şi mai apoi păstrate. Fundaţia Umanistă Dr. Mioara Mincu îşi doreşte să fie un continuator al acestor frumoase tradiţii ale satului românesc, care conferă o sănătate nu doar trupească ci şi culturală şi spirituală.
{gallery}9_februarie_2011{/gallery}