Definirea conceptului de ” Educatie pentru Sanatate” a reprezentat in anul 2010 dezideratul Fundatiei Umaniste ”Dr. Mioara Mincu”, iar in acest sens au fost lansate o serie de proiecte care sa duca mai departe activitatile umaniste ale doamnei dr. Mioara Mincu.

Ziua Fundatiei

Seria evenimentelor organizate de Fundatie a fost deschisa de comemorarea fondatoarei primei scoli sanitare posliceale particulare de asistenti medicali si de farmacie – doamna dr. Mioara Mincu, in data de 10 martie. Manifestarea a reunit un grup de oameni de valoare, mai vechi sau mai noi colaboratori, ce doresc sa-si aduca contributia prin actiuni si idei subscrise misiunii de Educatie pentru Sanatate. Cu aceasta ocazie Fundatia a lansat proiectul realizarii unui manual de Educatie pentru Sanatate, prin care sa se transmita tinerei generatii modele si valori pentru o viata sanatoasa.

Ceremonia de absolvire 2010

In data de 29 Iulie, Fundatia a organizat ceremonia de absolvire a unei noi generatii de asistenti medicali generalisti si de farmacie ai Scolii Sanitare Postliceale ”Carol Davila”. Au sustinut Legamântul Asistentului Medical 176elevi aianului III, la specializarea Asistent Medical Generalist. De asemenea, in cadrul ceremoniei le-au fost inmânate diplomele de absolvire si câte un set cu echipamente indispensabile pentru practicarea profesiei la cel mai inalt nivel in tara sau peste hotare. In aceeasi promotie au mai absolvit si un numar de 156 de asistenti medicali de farmacie.

Deschiderea Anului Scolar 2010-2011
In 13 Septembrie a fost marcata deschiderea unui nou an scolar si primirea oficiala a unei noi serii de elevi. Totodata a avut loc prezentarea noilor cadre didactice, titularizate in urma examenului aprobat de
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Ziua Mondiala a Femeii din Mediul Rural

Traditia de 10 ani, initiata de doamna dr. Mioara Mincu de Sarbatorire in Comuna Contesti a Zilei Mondiale din Mediul Rural a fost continuata anul acesta de catre Fundatia ce ii poarta numele. In parteneriat cu Primaria Comunei Contesti, Fundatia a organizat in data de 15 Octombrie un concurs culinar dedicat fiicelor comunei, iar cu aceasta ocazie copiii scolii din localitate au participat la competitii sportive si au prezentat publicului un spectacol surpriza, alaturi de artisti de renume precum Ileana Stana Ionescu, Polina Manoila si Gheorghe Turda.

Saptamâna Educatiei Mondiale

Organizarea in parteneriat cu scolile comunei Contesti a evenimentului cu tema ”Sa spunem NU violentei” din 19 Noiembrie, in cadrul programului global ”Saptamâna Educatiei”, s-a subscris perfect obiectivelor fundatiei, de a investi in formarea tinerei generatii. Evenimentul a gazduit spectacolul copiilor Scolii generale clasele I – VIII din Contesti, ce poarta din decembrie 2010 numele ”Dr. Mioara Mincu”, si a organizat un seminar dedicat formarii cadrelor didactice, la care au participat Doamna Crina Bocsan Decusara, presedintele Fundatiei Iulia Hasdeu si doamna profesor univ. dr. Sanda Fatu.

In cadrul acestui eveniment a fost expus si proiectul „Comunica eficient si responsabil” al catedrei de Psihologie al Scolii „Carol Davila”, desfasurat cu o zi inainte cu elevii scolii sanitare.

Parteneriat cu Compania HOFIGAL

Parteneriatul incheiat miercuri, 15 Decembrie 2010 intre Scoala Sanitara Postliceala ”Carol Davila” si Compania ”Hofigal”, a demarat prin organizarea evenimentului de prezentare a produselor cosmetice naturale la monodoze fara conservanti, marca ”Hofigal”. La eveniment au participat cadre didactice si elevi din anul III la sectia Asistenti Medicali de Farmacie a Scolii Sanitare Postliceale ”Carol Davila”.

Prezentarea noii game de produse HOF.VIODANA a companiei Hofigal a fost realizata de d-na Dr. Chim. Anca Daniela Raiciu,  Marketing Director al companiei si vicepresedinte al Romanian Chemists Cosmetology.

Bradul de Craciun

La final de an, Serbarea bradului de Craciun organizata la Scoala ”Carol Davila” a constituit un prilej de reintâlnire cu cei mai apropiati colaboratori ai scolii si ai fundatiei, de prezentare a proiectelor derulate si a celor de viitor. Presedintele Alexandru Mincu a lansat inca o data chemarea tuturor celor care au fost si sunt aproape de Fundatia Dr. Mioara Mincu de a se implica in promovarea la un nivel cât mai larg a conceptului de „Educatie pentru Sanatate”.

Proiecte pentru 2011

”La nivelul Fundatiei lucram la un plan de activitati care sustin misiunea de Educatie pentru Sanatate, care sa vina in sprijinul activitatii educative desfasurate de Scoala Carol Davila. Ne propunem sa dezvoltam programe prin care sa putem descoperi tineri talentati pentru domeniul asistentei medicale, pe care sa incercam sa-i ajutam sa se orienteze mai bine in alegerea optiunilor de viitor, chiar de la absolvirea liceului.

In anul 2011 avem cel putin 11 titluri de carte care asteapta sa vada lumina tiparului.

Pornim cu energie in finalizarea actiunii de acreditare a scolii, avem de organizat admiterea din vara 2011 si de asemenea evenimentul de absolvire a generatiei 2011 de asistenti medicali si de farmacie.

Numai cu o echipa puternica si profesionista, ne vom putea atinge obiectivele!”, a concluzionat presedintele Fundatiei Umaniste dr. Mioara Mincu