Stiri

Fundaţia Umanistă Dr. Mioara Mincu a lansat astăzi, cu ocazia deschiderii noului an şcolar, împreună cu Şcoala Gimnazială “Dr. Mioara Mincu” din Conţeşti şi Primăria Comunei Conţeşti, Judeţul Dâmboviţa, un parteneriat public – privat, care să genereze schimbări pozitive în învățământul din mediul rural. Strategia fundaţiei implicate în educaţia preuniversitară urmăreşte să confere noi valenţe unei colaborări îndelungate dintre cele două instituţii. Fundaţia Umanistă Dr. Mioara Mincu coordonează activitatea celei mai mari instituţii de învăţământ preuniversitar particular din ţară – Şcoala Postliceală Sanitară “Carol Davila” din Bucureşti, cu o experienţă de 26 de ani în domeniul Educaţiei pentru Sănătate.

“Un astfel de parteneriat între instituţiile de educaţie şi mediul privat este esenţial şi trebuie încurajat”, a afirmat astăzi şi Preşedintele Klaus Iohanis cu ocazia deschiderii anului şcolar la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgovişte.

O latură importantă a parteneriatului dintre şcoala din Conţeşti şi fundaţie prevede participarea comună în proiecte europene, alături de autorităţile locale. 

“Fundaţia, cu sprijinul Şcolii “Carol Davila” din Bucureşti, doreşte să înfiinţeze în cadrul şcolii din Conţeşti un cabinet medical şi stomatologic, la care elevii să aibă accesul gratuit, precum şi un punct farmaceutic, iar acest lucru va fi posibil prin accesarea de fonduri europene prin proiecte pe care le putem dezvolta prin intermediul Grupului de Acţiune Locală, din comunele dâmboviţene Conţeşti, Cornăţelu şi Sălcioara”, a afirmat primarul Comunei domnul Marian Nicolae Alexandru, prezent la deschiderea anului şcolar la Conţeşti.

Cu această ocazie, a fost inaugurat noul corp de clădire al şcolii şi terenul de sport modern amenajat, în urma unui proiect finanţat din fonduri europene derulat de Primăria Conţeşti.

“Mă bucur că am reuşit să finalizăm proiectele de modernizare ale şcolilor din Conţeşti şi Bălteni începute în anul 2009 şi îmi pare rău că astăzi nu mai sunt şi eu elev, pentru a mă bucura de o şcoală nouă ca aceasta. E ceva normal ca orice localitate să aibă şcolile pe care le avem noi astăzi în Comuna Conţeşti. Este foarte important să investim în educaţia copiilor, căci ei reprezintă viitorul ţării, şi mi se pare normal să dorim să le creem cele mai bune condiţii pentru a învăţa”, a mai afirmat primarul comunei Conţeşti.

Primăria va acorda anul acesta burse pentru fiecare elev, acordate ca ajutor pentru rechizite, în baza activităţii şi a prezenţei şcolare.

“Plini de emoţii, ne revedem la început de an şolar, într-un sediu nou, modern, dotat cu laboratoare, bibliotecă şi un teren de sport nou amenajat, astfel încât copii noştri să beneficieze de o educaţie de calitate. Este o cinste de a fi elev dar şi o mare responsabilitate”, a spus în deschidere, doamna Lucica Nicolae, Director al Şcolii Gimnaziale “Dr. Mioara Mincu” din Conţeşti. “Prin parteneriatul solid cu Fundaţia Umanistă dr. Mioara Mincu dorim ca şcoala noastră să devină o şcoală de frunte în acest judeţ, aşa cum merită”, a precizat domnia sa.

Vicepreşedinte al Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu, Anca Duca a afirmat că este un prilej de onoare şi de mare bucurie pentru reprezenanţii fundaţiei de a fi prezenţi la eveniment. “Marcăm un nou început pentru Şcoala din Conţeşti şi un prilej de continuitate pentru parteneriatul creat cu ani în urmă de doamna Dr. Mioara Mincu, care acum va căpăta valenţe noi. Ceea ce ne dorim noi este ca cele două entităţi să vină fiecare cu aportul său, să putem construi ceva împreună, pentru binele copiilor în primul rând şi pentru binele întregii comunităţi, în al doilea rând. Mesajul nostru astăzi pentru toţi elevii este acela că şcoala reprezintă oportunitatea de a alege un drum în viaţă. Învăţaţi, alegeţi-vă drumul, dar să nu vă uitaţi niciodată rădăcinile. Ca fiică a satului, Doamna  Dr. Mioara Mincu şi-a legat întreaga sa viaţă, atât personală cât şi profesională, de comuna Conţeşti. Vă urez un an şcolar deosebit, plin de realizări!”, le-a urat copiilor doamna Anca Duca.

Echipa Fundaţiei Umaniste dr. Mioara Mincu le-a oferit tuturor elevilor şcolii şi copiilor de grădiniţă pachete cu rechizite, utile la începutul anului şcolar.

Parteneriatul se bazează pe expertiza echipei manageriale a Şcolii Postliceale Sanitare “Carol Davila” din Bucureşti și în special a doamnei Director prof. Daniela Stoian şi a doamnei prof. Sorina Negrei, coordonator de programe, cât și a conducerii Şcolii Gimnaziale “Dr. Mioara Mincu”, Director prof. Lucica Nicolae și prof. Alina Radu, coordonator de programe.

Şcoala Postliceală Sanitară “Carol Davila” este o instituţie de învăţământ preuniversitar particular, acreditată, care pregăteşte asistenţi medicali pentru cele trei calificări: Asistenţi Medicali Generalişti, Asistenţi Medicali de Farmacie si Asistenți Medicali de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare.

Fondată în 1990 şi condusă până în anul 2008 de către Dr. Mioara Mincu, şcoala îşi continuă acum activitatea sub patronajul Fundaţiei Umaniste “Dr. Mioara Mincu”.