Fundatia Umanista Dr. Mioara Mincu sarbatoreste vineri 15 octombrie împreuna cu locuitorii comunei Contesti, Judesul Dambovita, Ziua Mondiala a Femeii din Mediul Rural. Aflat la a 10 editie, evenimentul cultural-sportiv organizat cu sprijinul Primariei Comunei Contesti si a domnului primar Marian Alexandru, se va desfasura la Baza Sportiva a comunei Contesti începand cu ora 12.00.

Vor avea loc un concurs de gastronomie si degustare din produsele toamnei si un concurs sportiv pentru copiii scolii din Contesti. Gospodinele comunei cu varste cuprinse între 9 si 99 de ani sunt invitate sa participe la concursul culinar dedicat sarbatoririi cu cate o prajitura facuta în casa.

Participantii se vor bucura de prezenta prietenilor de o viataa ai Fundatiei, invitati de onoare: dna Elena Slaniceanu – decan de varsta al Comunei Contesti, dna Ileana Stana Ionescu – actrita mult iubita pe care o putem admira zilele acestea in spectacole la Teatrul Metropolis, dl Gheorghe Turda, precum si multi alti prieteni de o viata ai doamnei doctor Mincu si ai nostri, ai tuturor.

Prea putin cunoscuta sau popularizata la nivel national, Ziua Mondiala a Femeii Din Mediul Rural este sarbatorita prin initiative locale în diverse parti ale tarii. Intrata deja în traditia Comunei Contesti, aceasta sarbatoare a fost initiata în urma cu un deceniu de catre Domna Dr. Mioara Mincu, medic renumit, director al spitalului Cantacuzino, fondatoarea Confederatiei Nationale a Femeilor din Romania si fiica iubita a comunei. De la stingerea din viata a doamnei Mincu in urma cu doi ani, rolul mentinerii acestei frumoase traditii a fost preluat de catre Fundatia Umanista Dr Mioara Mincu.

Ziua Mondiala a Femeii din Mediul Rural se serbeaza în fiecare an la 15 octombrie, celebrand 1,6 miliarde femei care traiesc si muncesc în satele lumii. La Beijing în 1995 s-a luat hotararea de a avea o sarbatoare dedicata unei patrimi a populatiei pamantului, care duce poate cea mai grea si mai putin rasplatita viata.

Fundatia Umanista Dr. Mioara Mincu sustine prin proiectele sale femeia din mediul rural si încurajeaza pastrarea traditiilor romanesti.

Va asteptam sa va alaturati bunei nostre dispozitii, sa facem din aceasta zi de toamna o alta sarbatoare memorabila. Informatii despre organizarea evenimentului puteti afla sunand la sediul Fundatei:

tel./fax – 021 31223 88, persoana de contact:Ginica Bruma.

Anca Cercel – Duca,

Vicepresedinte Fundatia Umanista Dr. Mioara Mincu

anca.cercelduca@gmail.com