10 Februarie – O zi de naştere şi de renaştere

10 Februarie rămâne o zi specială pentru toţi membrii şi apropiaţii Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu.  Sărbătorim împreună împlinirea a 2 ani de activitate şi totodată 20 de ani de la înfiinţarea primei şcoli sanitare postliceale particulare din România – “Carol Davila”, ocazie cu care comemorăm pe fondatoarea Şcolii, DOAMNA Dr. Mioara Mincu, în ziua naşterii domniei sale.

Cu această ocazie relansăm într-o nouă formulă Revista de EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE, fondată de Dr. Mioara Mincu în 1999  sub auspiciile CNFR, şi condusă timp de 10 ani de dl Auraş Albu, director editorial.

Proiecte pentru 2011 ale Fundaţiei Umaniste “Dr. Mioara Mincu”

  ”La nivelul Fundaţiei lucrăm la un plan de activităţi care susţin misiunea de Educaţie pentru Sănătate, care să vină în sprijinul activităţii educative desfăşurate de Şcoala Carol Davila. Ne propunem să dezvoltăm programe prin care să putem descoperi tineri talentaţi pentru domeniul asistenţei medicale, pe care să încercăm să-i ajutăm să se orienteze mai bine în alegerea opţiunilor de viitor, chiar de la absolvirea liceului.

În anul 2011 avem cel putin 11 titluri de carte care aşteaptă să vadă lumina tiparului.

Pornim cu energie în finalizarea acţiunii de acreditare a şcolii, avem de organizat admiterea din vara 2011 şi de asemenea evenimentul de absolvire a generaţiei 2011 de asistenţi medicali şi de farmacie.

Numai cu o echipă puternică şi profesionistă, ne vom putea atinge obiectivele!”, afirmă Preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Umaniste „Dr. Mioara Mincu”, prof. univ. dr. Alexandru-Ioan Mincu.

Calendar evenimente 2011

26 Martie: Open Day – Şcoala îşi va deschide porţile pentru toţi cei care vor să afle mai multe informaţii despre oferta curriculară a şcolii, corpul profesoral, dotări, locaţie. Vor fi invitate personalităţi de marcă ale domeniului medical, care vor participa la forumuri de discuţii alături de toţi cei interesaţi.

12 Mai: Ziua Internaţională a Asistentului Medical  – Conferinţă internaţională cu tema „Managementul calităţii în nursing”. Sunt aşteptaţi să participe ca invitaţi de onoare preşedinţi ai organizaţiilor asistenţilor medicali din Regatul Unit al Marii Britanii,  Italia şi Danemarca, precum şi reprezentanţi ai unei şcoli cu profil similar din Suedia.

30 Iulie:Festivitatea de absolvire AMG, AMF

15 Octombrie:Ziua Mondială a Femeii din Mediu Rural – se va organiza la Conţeşti, jud. Damboviţa cea de-a XI-a ediţie a festivalului.

Decembrie: Serbarea Bradului de Crăciun